Hitta passande träningsform

by admin
Categories: Blogg, Cykla, Tips, Träning
Tags: No Tags
Comments: Comments Off

All träning är inte anpassade för just dig. Det gäller att hitta passande träningsform som man tycker om och som man får ut något av. Du kanske inte tycker att löpning är något som passar dig eller du drar dig från att gå på offentliga gym och träna.

Som tur är så finns det massor att välja på och det gäller att man provar sig fram tills man hittar det som passar. Kanske du har dåliga knän och då kanske cykling vara den träningsform som passar dig bäst. Förutom att det är ett mycket miljövänligt sätt att träna på så är det bra för din kondition. Du väljer själv hur mycket du vill cykla och i vilket tempo. Är du nybörjare så kanske det inte blir så långa sträckor och i ett tempo som du känner at du klarar av.

Allt eftersom du känner att din kondition förbättras så kan du öka längden på dina cykel rundor men också pressa dig lite hårdare än tidigare. Du kanske väljer sträckor där det är mer uppförsbackar än nedför. Detta gör att du hela tiden pressar dig själv och ökar din kondition. Tillslut så kan du också känna att du skulle vilja vara med i någon tävling. Vätternrundan är en tävling som alla kan delta i oavsett vilken cyklist man är. Du cyklar i ditt tempo och ger så mycket du vill för din insats.


Comments closed